pondělí 2. května 2022
Drožďové knedlíčky s bršlicí a kopřivou do polévky
Drožďové knedlíčky jsem se konečně naučila dělat. Různě, jak mne napadne. S krupicí nebo se strouhankou, teď do nich dávám hrašku a Tebi - lahůdkové droždí. A někdy dělám rukou kouličky, jindy vykrajuju lžícemi nočky. Tentokrát jsem to protlačila přes haluškovač. A jak do nich patří něco zeleného (první recept jsem dostala s kupou petrželky), tak teď jsem dovnitř nasekala bršlici a kopřivy. Vynikající. Fotku mám jen z přípravy, když se to vařilo :)., no, no nic :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Snídaňová inspirace - francouzský toust
Jako vždy, normálně nesnídám, ale víkendovou snídani od Jardíčka neodmítám :). Tousťák obalený ve vajíčku rozmíchaném v troše mléka. Jinak n...
-
Jen pro připomenutí toho, co zde již několikrát zaznělo :). Ořechy (vlašáky, lískáče...) - taky milujete jejich chuť v době dozrání, ještě n...
-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Po zimě potřebujeme všichni nabrat sílu... měli jsme málo sluníčka, málo živých potravin. To vše nyní můžeme plnými doušky nabírat z rodícíh...


Žádné komentáře:
Okomentovat