Jardíčkovy zapečené brambory můžu snad na každý způsob, tyhle patří k těm TOP :).
Brambory na mandolíně (to jsem se teda musela optat, co to jako je a kdeže se to u nás doma našlo) na 2-3 mm plátky, nechat "vymočit" ve studené vodě (tak tohle znamená odškrobit). Mezitím cibulový základ na oleji, do toho stroužek nebo víc česneku, na to špenát (nevařený), necháš podusit.
Vedle si uděláš řidší bešamel (mouka na másle nebo ghí, zalít mlékem a osolit).
Brambory vyskládáš do vymazaného pekáče, proliješ bešamelem, na to špenát, na to brambory, zbytek bešamelu, navrch na plátky syrová cibule, aby to bylo zajímavější :), a bylo :). Vrstvy brambor vždy prosolit.
Zakrýt alobalem, půlhoďky na 240, sundáš a odkryté ještě 20 minutek. A tykám ti, protože sem chodím jen já :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ

-
Patizon osolit, trochu nechat vypotit jako cuketu, obalit v těstíčku. Těstíčko: vejce, hraška, mouka, trochu mléka, sůl. A potom ještě obali...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
No a protože letos už leckde kvete... a protože mi se starým blogem zmizelo hodně užitečných informací, popovídám o něm teď znovu. A ne jen ...
Žádné komentáře:
Okomentovat