Jardíčkovy zapečené brambory můžu snad na každý způsob, tyhle patří k těm TOP :).
Brambory na mandolíně (to jsem se teda musela optat, co to jako je a kdeže se to u nás doma našlo) na 2-3 mm plátky, nechat "vymočit" ve studené vodě (tak tohle znamená odškrobit). Mezitím cibulový základ na oleji, do toho stroužek nebo víc česneku, na to špenát (nevařený), necháš podusit.
Vedle si uděláš řidší bešamel (mouka na másle nebo ghí, zalít mlékem a osolit).
Brambory vyskládáš do vymazaného pekáče, proliješ bešamelem, na to špenát, na to brambory, zbytek bešamelu, navrch na plátky syrová cibule, aby to bylo zajímavější :), a bylo :). Vrstvy brambor vždy prosolit.
Zakrýt alobalem, půlhoďky na 240, sundáš a odkryté ještě 20 minutek. A tykám ti, protože sem chodím jen já :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat