Tentokrát Jardíček překvapil Indií :).
Bleskový nan: 230 g hl. mouky, 2 lžičky cukru, lžička soli, půl lžičky prdopeče, 2 lžíce oleje, 130 ml mléka - vypracovat pružné nelepivé těsto, nechat chvilku odpočinout. Předehřát troubu na 170 - 180 st. (horní ohřev), rozpálíš plech, toto množství je na 5 - 6 placiček. Uplácáš placky, dáš na plech na 2 - 3 minuty, aby to začalo hnědnout a bublinkovatět. Ještě teda před tím je posypeš česnekem a tymiánem, ale nemusíš. Hotové potřeš máslem.Indický Dal: na 2 lžících oliváče cibulku na drobno, zpěnit, stroužek česneku, lžičku zázvoru na drobno, libo-li chilli, rozvonět, pak přidat nakrájená rajčata (ideálně konzervovaná, neb ta jsou plně dozrálá a chuťově boží), zredukovat skoro do sucha. Mezitím si uvaříš fazole do měkka (adzuki v neosolené vodě 30 - 40 minut - asi 100 g suchých), lžičku kurkumy, 150 g červené čočky, dalších 15 minut vařit, aby zmizela většina vody. Pak do rajčatového základu koriandr, směs indického koření, promícháš s čočkou a fazolemi, osolíš a je to. Vynikající :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ

-
Patizon osolit, trochu nechat vypotit jako cuketu, obalit v těstíčku. Těstíčko: vejce, hraška, mouka, trochu mléka, sůl. A potom ještě obali...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
No a protože letos už leckde kvete... a protože mi se starým blogem zmizelo hodně užitečných informací, popovídám o něm teď znovu. A ne jen ...
Žádné komentáře:
Okomentovat