pondělí 15. listopadu 2021

Bramborové knedlíky plněné zkaramelizovanou cibulkou se zelím a křupavou cibulkou navrch

Ještě teď mám mastnou hubu :-). Jako váže pecka :). Vařil Jardíček :).

Nadiktoval mi 4 nezávislé procesy :-).
1) Nejdýl trvá CIBULOVÁ NÁPLŇ: na oleji cibule s trochou soli, lžičkou cukru a lžičkou kmínu. Za stálého míchání do hněda. Pak podliješ a necháš vydusit do měkka.
2) ZELÍ: kysané zelí propláchnout, nakrájet, na zpěněnou cibulku, podleješ, sůl, cukr, kmín, 20 minut pomalinku dusíš, před koncem lžíci jíšky dle chuti a necháš ještě chvíli povařit.
3) Bramborové těsto: brambory + mouka + vejce - nebo z prášku :-). Vyválet, nakrájet, naplníš, zavaříš (10 minut do vyplavání, pak ještě minutku dvě).


4) Křupavá cibulka: na ozdobení a pro šmak - hodně oleje, aby se cibulka nedusila, ale aby se fakt smažila do křupava. Vynikající :).

Žádné komentáře:

Okomentovat

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ