Ještě teď mám mastnou hubu :-). Jako váže pecka :). Vařil Jardíček :).
Nadiktoval mi 4 nezávislé procesy :-).
1) Nejdýl trvá CIBULOVÁ NÁPLŇ: na oleji cibule s trochou soli, lžičkou cukru a lžičkou kmínu. Za stálého míchání do hněda. Pak podliješ a necháš vydusit do měkka.
2) ZELÍ: kysané zelí propláchnout, nakrájet, na zpěněnou cibulku, podleješ, sůl, cukr, kmín, 20 minut pomalinku dusíš, před koncem lžíci jíšky dle chuti a necháš ještě chvíli povařit.
3) Bramborové těsto: brambory + mouka + vejce - nebo z prášku :-). Vyválet, nakrájet, naplníš, zavaříš (10 minut do vyplavání, pak ještě minutku dvě).
4) Křupavá cibulka: na ozdobení a pro šmak - hodně oleje, aby se cibulka nedusila, ale aby se fakt smažila do křupava. Vynikající :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat