Opravdu skvělá. Je poměrně hodně odpůrců živé červené řepy, její zemitost prostě každému nevyhovuje, ale tohle by zrovínka mohla být varianta, která by jim červenou řepu přiblížila :).
Povařit červenou řepu (Jardíček použil 4 malé z Bedýnek) asi tak půl hodiny v osolené okyselené vodě, nastrouhat na jemno, na ty 4 malé použil půlku tvarohu, sůl dle chuti, šťávu z citronu dle chuti, kmín, oregano (máme na chalupě takové nízké, voní trochu jako majoránka, ne klasickou dobromysl, ale určitě je to jedno, jaké bylinky kdo má rád), promíchat, nechat odležet.
Jako teda s tím rajčátkovým salátem to barevně až tak neladilo :), ale k vínečku už to barevně šlo o něco líp :).
Druhý den jsem si to mázla na semínkovou hvězdičku - s cibulkou a česnekem :). S ředkvičkou už to barevně ladí :))).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat