středa 4. listopadu 2020

Pickles, rychlokvašená zelenina

 Všichni potřebujeme být zdraví a můžeme pro to udělat hodně sami. Například si můžeme udělat vitamínovou, minerálovou a enzymovou bombu. Rychlokvašenou zeleninu. Pickles.
Ne všichni máme možnost naložit zelák plný kvasícího zelí a tím i plný kvasících výparů :). U nás v činžáku by to určitě byl problém :). Ale naložit si rychlokvašně zeleninku v kuchyni můžeme všichni. 

Tak tedy jednoduše - nakrouhat (nakrájet) zelí,  chceme-li vícedruhově, pak přidáme, co máme - např. u mne momentálně cibule a mrkev, prosolíme, prokmínujeme, udusáme (naběračkou, pěstí), zatížíme (petka s vodou, spirála na kvašení...), no a necháme 3-4-5 dnů v kuchyni. Pak dáme do ledničky a denně si dáme cca 2 lžíce (2 vidličky) pro naši imunitu :). Mám vždycky pocit, že mi to čistí hlavu :). Dobrou chuť, já už mám naloženo :).







Žádné komentáře:

Okomentovat

Aviváž z levandule

Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...