pondělí 16. listopadu 2020

Pečené zelí

Tuhle jsem zaslechla recept od kolegyňky a zaujalo mne to natolik, že jsem se zmínila doma - a Jardíček hned ten večer vyzkoušel... Nechala jsem si ten recept od kolegyňky dovysvětlit - a dnes jsem ho zcela spontánně použila i sama :). Oceníte jeho snadnost a skvostnou chuť :).
Zelí - ukrojit normální osminkové měsíce z hlávky, dát do pekáčku, pohňahňat oliváčem s bylinkama, Zdena tam dává dobromysl ze své zahrádky, tak jsem to taky tak :), teda ale z mé zahrádky, ne z její :-), zakrýt alobalem nebo vrškem pekáčku - no a na 150 stupňů u horkovzdušné trouby a 45 minut. Mezitím můžete třeba vyvenčit smečku nebo cokoliv. Vrátíte se a máte hotovo :). Říkala Zdena, že chlapovi k tomu dá pár brambor a někdy třeba tatarku, no a protože obé jsem doma měla, byla z toho normální večeře :). Jako fakt moc dobrý. Koření lze určitě měnit dle chuti, Zdena to dělala už i s květákem... doporučuju :-). Jo a ještě říkala, že nejvíc jí to chutná ze zelí, který má jakousi špičku, tak to ještě netuším, co je :). Špičku na společenské akci znám důvěrně, ale zelí se špičkou ještě musím objevit :). PS: Ty trošku připáleninky jsou tam proto, že jsem trubka, která si nic nepamatuje (omlouvá mne, že v numerce nemám šestku :-) ), normálně jsem zapomněla, že to mám přikrejt a dala jsem to do trouby tak, bez. Až když jsem koukala, jak to začíná "tmavnout", došlo mi to a honem jsem se to jala alobalem zakrýt :-). Příště budu vědět :))).

Žádné komentáře:

Okomentovat

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ