Naprosto skvostné to bylo...BEŠAMEL: půl až tři čtvrtě l mléka, 2 lžíce mouky, 2 lžíce másla. Provařit, lžička oregána, trochu z toho dát bokem. Velkou hrst sýra rozpustit v bešamelu.
MEZITÍM brokolicová směs: lehce překulená brokolice na kousíčky, cibuli na drobno na oleji zesklovatět, přidat 3 lžičky čerstvého česnekového pesta (mixér, olej, sůl) - a to proto, že chuť i vůně je v pestu daleko koncentrovanější, kdyby se tam jen nakrájely listy medvídka, nebylo by to vůbec tak intenzivní. Rozvonět, osolit, do toho přidat tu trošku bešamelu, co se dala bokem.
VRSTVENÍ do pekáčku: bešamel, lasagne, bešamel, medvědí směs, lasagne, bešamel, medvědí směs, lasagne a komplet zalít bešamelem, ani kousek těstoviny nemá koukat. Na to nastrouhat sýr. V naší troubě 180 - 200° tak 25 - 30 minut. Je to opravdu moc dobrý... A k tomu salátek, co zrovna v lednici je... a jako skoro vždy jednoduše - olej, citron, sůl.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ

-
Patizon osolit, trochu nechat vypotit jako cuketu, obalit v těstíčku. Těstíčko: vejce, hraška, mouka, trochu mléka, sůl. A potom ještě obali...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
No a protože letos už leckde kvete... a protože mi se starým blogem zmizelo hodně užitečných informací, popovídám o něm teď znovu. A ne jen ...
Žádné komentáře:
Okomentovat