čtvrtek 9. dubna 2020

Bramboráky s kysaným zelím

Dvě lžíce kysaného zelí denně - nebo pickles - jako prevence proti virům :-). Tohle se tedy taky hodí :).


Receptu netřeba, bramboráky umí každej, takže jen nahradit trošku brambor kysaným zelím... a dobrota převeliká :).
Jen nutno osmažené pokládat na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk, pokud je tedy neděláte na sucho, to už tady v receptech taky bylo...



.

4 komentáře:

  1. Já mám takovou chuť na bramboráky - s tím kysaným zelím to může dostat kyselost a šťavnatost. A jak píšeš, je to zdravé .-)

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Ano ano, je to zase jiné, šťavnaté a kyselé :). Po pravdě tam patří ještě uzené, tak to vždycky dělala na chalupě v Podkrkonoší sousedka :). Tak ale u nás jedeme bezmasově, takže i takto lze :).

    OdpovědětVymazat
  3. Určitě dobré, ale úplně bych se nevrtěla radostí z toho, jak je to kvůli kysanému zelí zdravé. Tou teplotou se všechny ty zdravé složky zruší (až na tu vlákninu). Ale jako ozvláštnění bramboráků mě to láká, to jo 😊

    OdpovědětVymazat
  4. [3]: Však se nevrtím :))), já si to uvědomila hned po napsání, že to v tom smaženém stavu není tak úplně ono )), chtěla jsem to opravit, ale pak jsem na to nějak zapomněla :). Ano, cítím to úplně stejně. Vláknina a nějaký minerál, toť vše :).

    OdpovědětVymazat

Aviváž z levandule

Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...