čtvrtek 12. března 2020

Tempeh a kapustičky a brambory a "vtu"

Mnohokrát už jsem se tu vyjádřila, že tomu, kdo vymyslel kapustičky, bych dala Nobelovku :). Nu a tempeh jako TOP ze sojových záležitostí (neb fermentovaná soja, neb s ušlechtilou plísní, neb velice dobře stravitelný a využitelný a prospěšný v organismu, neb komplexní aminokyseliny, minerály - např. železo, vápník, hořčík, neb B12 pro vegetariány a vegany...), to je tedy kombinace. Jako rychlovku jsem si... povařila jsem pár brambor s kapustičkami, část jsem ponechala (bude polévka), část odebrala, promíchala s olejem a solí a kmínem, dala do zapékací mističky jako jednoporcovku, zasypala nastrouhaným sýrem - a vtom jsem si všimla - tedy správněji vtu (když byla naše Nemalá ještě Malá, už tenkrát měla dar řeči a slova - a když vyprávěla příběhy, používala "vtu" - ve významu vtom, no a nám dospělým to zůstalo :))). Takže to můžu použít už i tady :), myslím, že když teď naše Nemalá studuje na fildě, že to už asi moc nepoužívá, ale my jako rodiče určitě můžeme :) - tedy vtu jsem si všimla, že v lednici je načatý tempeh, tak jsem si ukrojila, na "grilovací" - tedy mřížkatou pánvičku položila a k tomu stroužek česneku na plátky... a bylo.
Jo a ještě bobek medové hořčice, ale musí to být tady ta naše, z pardubických Kávovin, ta je nejlepší :).
Jó kapustičky :). Jó tempeh :).



.

5 komentářů:

  1. Vypadá to lákavě, Jájo. Dala bych se pozvat.

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: A úplně nejlepší na tom byla ta medová hořčice, po té bych se utloukla, ale musí to být ta naše, z Pardubic, ta je naprosto TOP :).

    OdpovědětVymazat
  3. [2]: Tak to musím naočkovat naše známé. Jezdí do Pardubic k dceři, tak mi ji třeba seženou. Díky za tip.
    Hezkou neděličku přeji.

    OdpovědětVymazat
  4. [4]: Jéééé, Jájo, ty jsi zlatá!! Děkuju!!👏👍🧡

    OdpovědětVymazat

Aviváž z levandule

Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...