Ten mi dává, ten Jardíček, takhle složité názvy používá. Musela jsem vygůglit. Quesadilla je typický mexický pokrm založený na mexické placce tortille. V původní podobě se tortilla připravuje se sýrem. Ten se umístí do složené tortilly a opéká nebo smaží. V Mexico City a okolí se quesadilla dělá s různými přísadami (maso, houby, cuitlacoche - TO NETUŠÍM, CO JE, ANI GŮGL TO NEVÍ, brambory, dýňový květ).
Velice jednoduché. U nás naplněno tím, co bylo zrovna po ruce... tři druhy sýrů, zbytek sojapárku - no a medvídek.
Jako popravdě mi úplně nejvíc chutnalo to, co z tortilky během grilování vyteklo :).
No a k tomu mrkvička. Taková ta, co nám všem určitě vždycky dělávala maminka :).
.
Zdravím,
OdpovědětVymazatcuitlacoche je parazitární houba na kukuřici.
[1]: Mankote děkuju, už to tam vidím, sněť kukuřičná, "Aztécký kaviár", "mexický lanýž", no fuj :). Ale
OdpovědětVymazatJednoduché a určitě moc dobré. Díky za tip:)
OdpovědětVymazat