sobota 21. března 2020
Polévka z mrkve a batátů VEGAN
Naprosto úžasnou polívečku vyrobila naše Martinka, poslala nám sklenici. Chtěla jsem recept, jenže ta dnešní mládež je tak voprsklá, že prý si to mám přeložit sama :). 1 nakrájená cibule, 2 stroužky česneku, 2 nakrájené mrkve, 1/2 čaj. lž. mletého zázvoru a čili, 2 středně velké batáty, litr zeleninového vývaru, sůl, pepř. Cibuli a česnek restovat na lžíci oleje 2 - 3 minuty, na 2 - 3 minutky přidat mrkev, přidat koření půl minutky restovat, přidat batáty, zalít vývarem, vařit 20 - 25 minut do změknutí zeleniny. Rozmixovat, dosolit dle chuti a potřeby. Lze zmrazit :). Martinka dodala celer k cibuli, dle fotky řapíkatý? - ale že jí to nechutnalo či co to je ten poslední řádek? :) Je fakt, že recept zní velice jednoduše a polívečka mi MOC chutnala :). Díky, Martinko :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat