sobota 21. března 2020
Polévka z mrkve a batátů VEGAN
Naprosto úžasnou polívečku vyrobila naše Martinka, poslala nám sklenici. Chtěla jsem recept, jenže ta dnešní mládež je tak voprsklá, že prý si to mám přeložit sama :). 1 nakrájená cibule, 2 stroužky česneku, 2 nakrájené mrkve, 1/2 čaj. lž. mletého zázvoru a čili, 2 středně velké batáty, litr zeleninového vývaru, sůl, pepř. Cibuli a česnek restovat na lžíci oleje 2 - 3 minuty, na 2 - 3 minutky přidat mrkev, přidat koření půl minutky restovat, přidat batáty, zalít vývarem, vařit 20 - 25 minut do změknutí zeleniny. Rozmixovat, dosolit dle chuti a potřeby. Lze zmrazit :). Martinka dodala celer k cibuli, dle fotky řapíkatý? - ale že jí to nechutnalo či co to je ten poslední řádek? :) Je fakt, že recept zní velice jednoduše a polívečka mi MOC chutnala :). Díky, Martinko :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ

-
Patizon osolit, trochu nechat vypotit jako cuketu, obalit v těstíčku. Těstíčko: vejce, hraška, mouka, trochu mléka, sůl. A potom ještě obali...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
No a protože letos už leckde kvete... a protože mi se starým blogem zmizelo hodně užitečných informací, popovídám o něm teď znovu. A ne jen ...
Žádné komentáře:
Okomentovat