pátek 27. března 2020
Pickles opět a znovu
Jen pro připomenutí... kvašená zelenina je velice potřebná věc. V dnešní době ho opět zmiňuji s důrazem na posílení imunity. Nechce se mi vypisovat všechny pozitivní účinky - net je toho plný, stačí třeba odkaz SEM.
Tak jen stručně pár obrázků letošních - nejraději používám pružiny - mám jak malé na zavařovačku, tak i nádobku větší s vlastní pružinou. Podstatné je, že zelenina musí být stále pod hladinkou. Když pustí méně vlastní šťávy, doplňuji převařenou vodou. A bublinky bublají, nejdříve to jsou bublinky čistého vzduchu z málo natlačené - napěchované - nahňahňané zeleniny, což je dobře, vzduch musí ven :). Mám ráda vícedruhové, vždycky dávám jako základ zelí, cibuli, mrkev. Když je další zelenina, přidávám taky. Když není nic dalšího, stačí i tak. No a kmín a sůl. A postačí 2 lžíce denně. Prebiotika, probiotika, vitamíny, minerály, vláknina, enzymy...
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ

-
Patizon osolit, trochu nechat vypotit jako cuketu, obalit v těstíčku. Těstíčko: vejce, hraška, mouka, trochu mléka, sůl. A potom ještě obali...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
No a protože letos už leckde kvete... a protože mi se starým blogem zmizelo hodně užitečných informací, popovídám o něm teď znovu. A ne jen ...
Žádné komentáře:
Okomentovat