pátek 27. března 2020
Pickles opět a znovu
Jen pro připomenutí... kvašená zelenina je velice potřebná věc. V dnešní době ho opět zmiňuji s důrazem na posílení imunity. Nechce se mi vypisovat všechny pozitivní účinky - net je toho plný, stačí třeba odkaz SEM.
Tak jen stručně pár obrázků letošních - nejraději používám pružiny - mám jak malé na zavařovačku, tak i nádobku větší s vlastní pružinou. Podstatné je, že zelenina musí být stále pod hladinkou. Když pustí méně vlastní šťávy, doplňuji převařenou vodou. A bublinky bublají, nejdříve to jsou bublinky čistého vzduchu z málo natlačené - napěchované - nahňahňané zeleniny, což je dobře, vzduch musí ven :). Mám ráda vícedruhové, vždycky dávám jako základ zelí, cibuli, mrkev. Když je další zelenina, přidávám taky. Když není nic dalšího, stačí i tak. No a kmín a sůl. A postačí 2 lžíce denně. Prebiotika, probiotika, vitamíny, minerály, vláknina, enzymy...
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat