neděle 14. dubna 2019

Kroupy se špenátem z medvědího česneku

Mám ještě zbytky živého medvídka... a česnáček...
A navařila jsem hrnec krup (namočené nejméně 5 hodin, vařené nejméně hodinu... a používat i s tím úžasně prospěšným šlemem).
A potřebovala jsem zlikvidovat z mražáku zbyteček zeleninky (mrkvička, fazolky, hrášek).
A taky nějakej špenát mraženej jsem objevila, protože jen z medvídka už by mi to nedalo.
A i kus květáku v ledničce byl.
Takže zcela jednoduše... na cibulku a česnek hodit zeleninu, špenát, medvídka, česnáček, koření dle libosti (mix ze zahrádky nasušenej tu mám), trošku vody a dusit, aby změkl květák... a do toho pak uvařené kroupy. Ty nesolím, takže teď i sůl přidat.
A to na talíři kol dokola, to je čerstvě naklíčená pohanka... a hrách a cizrna v počáteční fázi klíčení, kdy už to je jen okamžik, než se klíčky objeví :).
A stejně jako medvídek i česnáček se dá použít dovnitř i k přikusování :).



.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Aviváž z levandule

Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...