Že prý si to dohledám na gůglu, říkal Jardíček, když mi diktoval recept :). No, to nevím. Že prý si mám najít enchiladas. Jenže tam všude píšou, že to je typické mexické jídlo, plněné tortilly, sloužící jako hlavní chod. Tak tedy naše verze byla bez tortill, ale bylo to úžasně dobré. Zapečená rýže s fazolemi, zeleninou a sýrem by se to taky dalo nazvat...
Mám ráda všechny zapečenosti, které se dají dát na stůl v pekáči a každý si nabírá. Je to takové - pospolité :), stmelující :). Stejně jako hrnec nebo polévková mísa nebo terina na stole :). Taková friendly family activity.
Do pekáče dát rýži a vodu 1:2, sůl, 15 minut vařit, až zmizí voda a rýže je na skus.
1 cibule na kousky na troše oleje, dvoubarevná paprika na kousky - obdělávat do změknutí. Rýži rozhrnout, do toho směs + hrnek fazolí + hrnek drcených rajčat, lžička soli, lžička kmínu, chilli. Chvilku ještě dusit. Zasypat hrnkem tučného sýra a ještě 20 minut kolem 180°C zapéct.
A vynikající to bylo i další den ohřáté... a jak jinak než s klíčky, když už doma klíčím a klíčím :). To už jsou mé verze, Jardíček za prvné nejí jídlo dva dny po sobě, za druhé v pracovní dny není doma, takže nejí jídla doma takřka nikdy, no, bez toho takřka... a za třetí mé klíčkové variace ho tak nějak míjejí :).
A ještě zbylo na další den, to jsem si přilepšila červenou řepou s křenem - a přidávám si Wasabi křen, mňam :))).
PS: Píšou na gůglu, že to jsou enchiladas (ty plněné mexické tortilly), v jednotném čísle že to je ta enchilada :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ

-
Patizon osolit, trochu nechat vypotit jako cuketu, obalit v těstíčku. Těstíčko: vejce, hraška, mouka, trochu mléka, sůl. A potom ještě obali...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
No a protože letos už leckde kvete... a protože mi se starým blogem zmizelo hodně užitečných informací, popovídám o něm teď znovu. A ne jen ...
Žádné komentáře:
Okomentovat