Galetky neboli galletes jsou palačinky z pohankové mouky. Na netu jsem se dočetla, že to je takový typický bretaňský pokrm, ale asi je to jedno. Vím, že Jardíček pohanku nemusí - a ani si myslím doma pohankovou mouku tím pádem nemáme... takže toto je verze z celozrnné mouky (a dokonce jen půl na půl s normální moukou). Inu Jardíček.
Dokonce jsem našla i inspirační recept se slaninkou a sádlem, ale u nás to byla vege verze :).
Půl litr vody, 250 g celozrnné mouky (tedy u nás půl na půl s normální), 1 vejce, 2 lžíce oleje, sůl. Promíchat, usmažit tenké palačinky.
Vejce a nastrouhaný dobrý sýr smíchat, 10 minutek povařit na čtvrtinky kapustičky, nechat je na pánvičce rychle zabarvit, smíchat s jablíčkem na kostky pokráhjeným.
Na každou palačinku dát sýrovou směs, kapustičky, přeložit, v troubě 5 - 10 minutek zapéct (aby se udělalo vejce do tuha a sýr do měkka).
.
Vypadají moc pěkně.. ale s kapustou si moc nerozumím, tak bych si musela vymyslet nějakou jinou náplň :)
OdpovědětVymazat