Jak jinak v zimě získat dostatek vitamínů, minerálů - stopových prvků, enzymů, vitálních látek? Nejjednodušším, nejlevnějším a nejefektivnějším způsobem - klíčením. Je tady na to celá rubrika, jak klíčit, co klíčit, proč klíčit. Momentálně hrách, cizrna a mungo.Takové ty nejběžnější, co klíčívám často. Namočeny v jednu hodinu, ale mungo je daleko rychlejší, už má klíčky venku. Hrách i cizrna se už dají, klíčky se zatím jen tak naznačují. A protože polívečka, tak do hotové přímo na talíř :).
Klíčím už mnoho mnoho let, ale neustále se dozvídám nové věci. Kupříkladu že chlorovaná voda může brzdit klíčení, ke kterému jsou potřeba různé mikroorganismy na zrnku. No a chlor by je mohl zahubit. Takže - namáčet a proplachovat přinejmenším odstátou vodou, ze které chlor vyprchá do čtvrthoďky...
S touhou po nových informacích a zkušenostech a motivacích jsem se přihlásila na skvělý kurz o klíčení Melanie a Štěpána, Síla pro život. Mám ty dva moc ráda, účastnila jsem se několika jejich onlajn webinářů. Vím, že v tom kurzu bude převaha věcí, které znám a praktikuju, ale za to nové, co se dozvím, za to účast na jejich kurzu určitě stojí :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ

-
Patizon osolit, trochu nechat vypotit jako cuketu, obalit v těstíčku. Těstíčko: vejce, hraška, mouka, trochu mléka, sůl. A potom ještě obali...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
No a protože letos už leckde kvete... a protože mi se starým blogem zmizelo hodně užitečných informací, popovídám o něm teď znovu. A ne jen ...
Žádné komentáře:
Okomentovat