pátek 15. února 2019

Čočka na balzamikové redukci a kořenové zelenině, vejce v kukuřičné polentě s pomalu taženou cibulkou s opraženými dýňovými semínky

Teda to byl název :). Ale přesně tak to bylo :).


Kořenová zelenina na kostičky, cibule na drobno, na lžíci olivového oleje pomalinku zasmahnout, do toho lžíce dvě balzamikového octa dle chuti, zredukovat, přidat syrovou propláchnutou čočku, zalít vodou či vývarem, vařit na skus (20 minut), těsně před dovařením osolit, nechat odpočinout pod pokličkou. Před podáváním vmíchat trochu studeného másla.

Vejce uvařit 6 minutek, 5 min. vychladnout, oloupat, obalit ve vejci a kukuřičné osolené polentě, pomalu osmažit ve vysoké vrstvě oleje. Plecháček ideální.

Cibuli přepůlit a nechat pomalu táhnout na másle, 15 minut na bříšku.

Opražená semínka na sucho nebo na másle, jen aby trošku skřuply.


Asi to bylo trošku pracnější... ale dobrý, to teda jo :), to bylo.



.

Žádné komentáře:

Okomentovat

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ