pondělí 11. února 2019

"Trhací chléb" s pečeným česnekem se slunečnicí a špenátem

Tentokrát jsem hledala na gůglu docela dlouho, než jsem našla Jardíčkovu inspiraci... "trhacích" nebo "trhaných" chlebů je na netu spousta, ale podobné plněné zarolovanky jsem našla snad jen na Apetitu a to ještě s tyrolským špekem. Jardíček se nechává často jen inspirovat nějakým nápadem a pak si ho dotvoří... toto se dotvořilo naprosto božsky :). Takže trhací chléb s pečeným česnekem a slunečnicí, sýrem a špenátem :).


Kynuté těsto. Uděláte... nebo koupíte. U nás tentokrát koupeno.
Pár NELOUPANÝCH stroužků česneku v troubě 10 minutek na 200°, bacha na připálení, záleží opravdu hodně na troubě, po vychladnutí přidat hrst slunečnice, pár lžic olivového oleje - rozmixovat na pastu, špenát osolený podusit, hromádka nastrouhaného sýra.
Z těsta udělat plátky tak 10 - 15 cm široké, na ně navrstvit česnekovou pastu, špenát, sýr, zamotat, nakrájet na špalíčky, srovnat do nějaké formy nebo pekáčku (do čehokoliv) nastojáka,


nechat ještě půlhoďku vykynout, pokapat olejem a péct dle trouby 180 - 200° kolem půlhoďky.



No a k tomu něco zelenýho se více než hodí... okurky se sladkokyselým nálevem.


.
.

2 komentáře:

  1. To vypadá moc dobře. Díky za další tip na vaření!:)

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Supinko, hlavně je to zas něco trochu "jinak" :))). Dobrou chuť, pokud se k tomu dostaneš .

    OdpovědětVymazat

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ