Tentokrát jsem hledala na gůglu docela dlouho, než jsem našla Jardíčkovu inspiraci... "trhacích" nebo "trhaných" chlebů je na netu spousta, ale podobné plněné zarolovanky jsem našla snad jen na Apetitu a to ještě s tyrolským špekem. Jardíček se nechává často jen inspirovat nějakým nápadem a pak si ho dotvoří... toto se dotvořilo naprosto božsky :). Takže trhací chléb s pečeným česnekem a slunečnicí, sýrem a špenátem :).
Kynuté těsto. Uděláte... nebo koupíte. U nás tentokrát koupeno.
Pár NELOUPANÝCH stroužků česneku v troubě 10 minutek na 200°, bacha na připálení, záleží opravdu hodně na troubě, po vychladnutí přidat hrst slunečnice, pár lžic olivového oleje - rozmixovat na pastu, špenát osolený podusit, hromádka nastrouhaného sýra.
Z těsta udělat plátky tak 10 - 15 cm široké, na ně navrstvit česnekovou pastu, špenát, sýr, zamotat, nakrájet na špalíčky, srovnat do nějaké formy nebo pekáčku (do čehokoliv) nastojáka,
nechat ještě půlhoďku vykynout, pokapat olejem a péct dle trouby 180 - 200° kolem půlhoďky.
No a k tomu něco zelenýho se více než hodí... okurky se sladkokyselým nálevem.
.
.
To vypadá moc dobře. Díky za další tip na vaření!:)
OdpovědětVymazat[1]: Supinko, hlavně je to zas něco trochu "jinak" :))). Dobrou chuť, pokud se k tomu dostaneš .
OdpovědětVymazat