úterý 1. ledna 2019
Klasická naše rodinná novoroční čočkovka
Tato vegan polívečka zahajuje už poněkolikáté naše rodinné Nové roky. Je moc dobrá - a určitě není potřeba čekat s ní na Nový rok, lze kdykoliv :).Půl kila čočky, 2-4 cibule dle chuti, plechovku loupaných krájených rajčat (kdyby nechutnala rajčata, tak plechovka perotlaku), deci až dvě olivového oleje. Olej se v hrnci rozehřeje, cibule se oloupe a nakrájí na čtvrtinky (měsíčky), na oleji se ta cibule opracuje, až trochu povolí. Plus mínus tři litry vody do toho hrnce. Do toho rajčata, čočku, lžičku kmínu, lžíci bazalky, pomalu se vaří, než čočka změkne (hodinu, hodinu a půl). Osolit podle chuti...
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat