úterý 1. ledna 2019
Klasická naše rodinná novoroční čočkovka
Tato vegan polívečka zahajuje už poněkolikáté naše rodinné Nové roky. Je moc dobrá - a určitě není potřeba čekat s ní na Nový rok, lze kdykoliv :).Půl kila čočky, 2-4 cibule dle chuti, plechovku loupaných krájených rajčat (kdyby nechutnala rajčata, tak plechovka perotlaku), deci až dvě olivového oleje. Olej se v hrnci rozehřeje, cibule se oloupe a nakrájí na čtvrtinky (měsíčky), na oleji se ta cibule opracuje, až trochu povolí. Plus mínus tři litry vody do toho hrnce. Do toho rajčata, čočku, lžičku kmínu, lžíci bazalky, pomalu se vaří, než čočka změkne (hodinu, hodinu a půl). Osolit podle chuti...
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ

-
Patizon osolit, trochu nechat vypotit jako cuketu, obalit v těstíčku. Těstíčko: vejce, hraška, mouka, trochu mléka, sůl. A potom ještě obali...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
No a protože letos už leckde kvete... a protože mi se starým blogem zmizelo hodně užitečných informací, popovídám o něm teď znovu. A ne jen ...
Žádné komentáře:
Okomentovat