Receptů na Stroganova je mnoho, tenhle je základní. Akorát hovězí maso je nahrazeno nemasem.
Nemaso na proužky na troše másla a oleje zprudka osmahnout na 2 minutky, aby to chytlo povrch, nemaso dát stranou (cca 300 - 400 g). na pánev několik vělkých žampionů na čtvrtky, aby v tom byly kusy, 4 šalotky na měsíčky nebo velká cibule na měsíčky, tak 5-10 minut ze všech stran, aby to chytlo barvu. Lehce do toho zasmahnout lžíci rajského protlaku, 2 deci vývaru. Když to není pro děti, tak část tekutiny nahradit brandy nebo dobrým bílým vínem. Krátce provařit, zredukovat, odvařit zapečené zbytky z hrnce. Do toho 2 - 3 lžíce zakysanky dle chuti, klidně i víc. Krátce povařit, dosolit.
S těstovinami, s brambory, s rýží...
Vynikající to bylo :).
.
Zajímavé.
OdpovědětVymazat