středa 22. srpna 2018

Dýně Hokaido dušená na francouzské hořčici

Vynikající!!!


Na několika lž. olivového oleje cibuli na velké kousky, začít smažit, přidat 2 brambory na kostky, smažit dál, dýni Hokaido na větší kousky, dokud to vše nemá barvu, přidat lžíci hrubozrnné hořčice, nechat rozvonět (klidně dle chuti i různá koření), zalít smetanou nebo aspoň plnotučným mlékem, aby to bylo potopené, dusit cca 15 minut, až tekutina skoro zmizí, osolit. S jogurtem nebo zakysankou dle chuti.
A k tomu byla vynikající ciabatta s rajčaty :).



.

4 komentáře:

  1. Hokkaido mám moc ráda, bohužel ji zatím připravuju jen na dva způsoby - polévka a pečená s bylinkami. Tato úprava ale vypadá parádně! S hořčicí by mě to nikdy nenapadlo, děkuju za nápad, zkusím.

    OdpovědětVymazat
  2. Nevypadá to moc lákavě ale chutnat může dobře .

    OdpovědětVymazat
  3. [1]: No vzhledově moc ne, ale obsahově vážně ano :)[2]: Dopadlo to? :)[3]: Jo,chutnalo .

    OdpovědětVymazat

Růžový Úplněk 13. 4. 2025 v 02:21 ve Vahách

Ve Vahách si chraňme: Ledviny, močovod, močový měchýř, žíly, kůži jako orgán doteku, slinivku, insulin, glukagon. A jako každý Úplněk - nedo...