Nedávno jsem na efbé potkala video, kde vyráběli vykuřovací smotky z různých rostlinek dohromady, přidávali tam i květ růže... moc se mi to líbilo. Prozatím jsem si každoročně motala jen pelyněk, šalvěj, levanduli, jen jednodruhové. Až to video najdu, určitě si ho sem dám pro zachování :).
Tak jsem to letos zkusila taky, ještě visí a schnou, takže zatím nemám vlastní zkušenost, ale kamarád pohan Miky se ženou Maruškou už je vyráběli minulý rok a nemůžou si je vynachválit. Tak se těším :).
Tohle je z červnového kvetení...
A tohle jsou červencové... pokaždé budou trochu jiné podle toho, které bylinky zrovna pokvetou nebo budou k dispozici :).
Jen pro inspiraci, co jsem to tam vlastně dávala, pokud si minulou neděli ještě vybavím... určitě levandule, řepík, dobromysl, třezalka, mateřídouška, růžičky, přeslička, řebříček, tuřebník...
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ

-
Patizon osolit, trochu nechat vypotit jako cuketu, obalit v těstíčku. Těstíčko: vejce, hraška, mouka, trochu mléka, sůl. A potom ještě obali...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
No a protože letos už leckde kvete... a protože mi se starým blogem zmizelo hodně užitečných informací, popovídám o něm teď znovu. A ne jen ...
Vypadají moc hezky. To musím vyzkoušet. Uvítala bych nějaký článek o vykuřování - o jeho významu, jak na to atd. Nebo tady už někde je?:)
OdpovědětVymazat[1]: Supičko, toho je určitě plný internet, nepsala jsem o tom ještě, ani nevím, jestli bych o tom napsat uměla :), některé věci dělám bez teorie :).
OdpovědětVymazatTo nevadí:) Mohla byste napsat o tom, jak k vykuřování přistupujete Vy:)
OdpovědětVymazat