Tuhle jsem se zmínila, že jsme byly s kamarádkou Lucinkou na naprosto úžasné polévce v Pierre Fresh Bistru tady u nás - byla z pečené petržele s rukolovým pestem. A byla fakt boží. No a tak se Jardíček nechal inspirovat a překvapil. Bez pečení a bez pesta, ale byla taky naprosto skvostná :).
Cibule na kousky, brambora na kousky. Když spěcháš, nastrouháš rovnou do hrnce petržel a zapěníš přímo v hrnci, asi 10 minutek, aby to chytlo barvu. Když nespěcháš, upečeš petržel v troubě do měkka, tak prý půl až tři čtvrtě hoďky.
Čímž se otevřelo téma
tři čtvrtě X třičtvrtě hodiny.
Přidat půl lžičky kurkumy, půl kmínu, půl koriandru, 2 rozdrcené stroužky česneku, nechat rozvonět, zalít vývarem, 15 minut provařit, nahrubo rozmixnout. A hodně luxusní je (byla) s decinkou smetany s rozmíchanou lžící hladké mouky, 10 minutek ještě povařit a dosolit a je to.
Jen z těchto základních běžných dostupných surovin, které má snad každý doma :).
.
Žádné komentáře:
Okomentovat