středa 25. dubna 2018

Uchování medvědího česneku

Nějaké způsoby uchování medvídka už tady jsou... dá se mrazit, pestovat, hňahňat do sklenic, sušit... dát do vody jako kytici do vázy...
Nově jsem zkusila toto (v lednici je po týdnu unavený, tak proto...).
Nahrubo pokrájet, smíchat s dobrým olejem, posolit himalájskou solí... a dát do skleničky a do ledničky. Dávám si denně na chleba, na něco s něčím... jen tak. Vynikající. Dnes jsem přidala i do ohřívaných zapečených brambor... Když dáte olej olivový, počítejte s tím, že to v lednici může ztuhnout. Stejně jako u pesta. Moc mi to chutná, jen tak na jakékoliv pečivo s něčím :) nebo i bez ničeho :)... bez chybky :). Nevydrží to asi dlouho, nedávám tolik soli a tolik oleje jako u pesta, ale na takovou tu týdenní konzumaci paráda. Mám ho i ve vodě i v lednici, ale myslím, že s olejem neztrácí tolik svou sílu :).




.

2 komentáře:

  1. Dobrý nápad
    S olejem jsem to ještě nezkoušela. Mám z něj pesto a zbytek pokrájela do mrazáku.
    Tak zkusím dalším rokem

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Marcelko, v podstatě je to jako pesto, tam dáš taky olej a sůl :). Dnes mi kamarádka říkala, že to takhle dělá běžně a že i takhle jen nakrájené to vydrží v lednici rok. Tedy pokud se to nesní :).

    OdpovědětVymazat

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ