neděle 4. března 2018

Zelené thajské kari

Vynikající... já samotné, s kapustičkami, rodinka si na to nandala ještě navíc nějaké maso... takže spokojenost na všech frontách :).


Cibule na kousky na 4 lžících olivového oleje, smažit do změknutí, 1-2 lžičky zelené kari pasty - je hodně silná!, chvilku smažit do rozvonění. Zalít trochou vývaru, přidat nějakou zeleninku - brokolice, jarní cibulka, chvilku podusit, přilít pikslu kokosového mléka, osolit a pár minut povařit, aby to zhoustlo.

Mezitím si nachystat rýži, podušenou s cibulkou pro lepší chuť.

Vedle připravit kapustičky na lžíci oleje VEGAN / na lžici másla VEGETARIAN do měkka, podlít trochou vývaru, vydusit do změknutí. Nandat do misky na kari.

Suroviny byly tak nějak společné i pro polévku.


Nejsem rýžová, ale v téhle podobě ta rýže byla i pro mne delikatesní :).





.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Tak opět vykvetl rýmovník

Kdysi mi vykvetl - TADY . Tentokrát nám vykvetl v práci. Na to, kolik ho máme (má ho v práci už snad každej, neuvěřitelně se množí, takže ho...