sobota 31. března 2018

Proč a jak klíčit mungo?

Proč skoro nejradši klíčím mungo? Nebo aspoň proč nejčastěji?
- Protože je bezproblémové...
- Protože se nekazí...
- Protože klíčí stoprocentně...
- Protože je chuťově příjemné...
- Protože nevadí, když překlíčí...
- Protože prostě pro to všechno :).
A proto ho taky doporučuju pro všechny "začátečníky", nedá se "zkazit" :).
Repete :). Přes noc namočit...
A od dalšího dne 2-3x denně proplachovat (podle suchosti bytu, aby to nevyschlo). Začít jíst můžeme, jakmile se objeví klíčky :).
Ideální složení živin je ve chvíli, kdy je klíček stejně velký, jako zrníčko. Což se ne vždy stihne sníst :). Ale u munga nevadí, když přeroste...

Kam s ním... Do salátů, do polévky, na chleba...


Žádné komentáře:

Okomentovat

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ