Proč skoro nejradši klíčím mungo? Nebo aspoň proč nejčastěji?
- Protože je bezproblémové...
- Protože se nekazí...
- Protože klíčí stoprocentně...
- Protože je chuťově příjemné...
- Protože nevadí, když překlíčí...
- Protože prostě pro to všechno :).
A proto ho taky doporučuju pro všechny "začátečníky", nedá se "zkazit" :).
Repete :). Přes noc namočit... A od dalšího dne 2-3x denně proplachovat (podle suchosti bytu, aby to nevyschlo). Začít jíst můžeme, jakmile se objeví klíčky :). Ideální složení živin je ve chvíli, kdy je klíček stejně velký, jako zrníčko. Což se ne vždy stihne sníst :). Ale u munga nevadí, když přeroste...
Kam s ním... Do salátů, do polévky, na chleba...
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Snídaňová inspirace - francouzský toust
Jako vždy, normálně nesnídám, ale víkendovou snídani od Jardíčka neodmítám :). Tousťák obalený ve vajíčku rozmíchaném v troše mléka. Jinak n...
-
Jen pro připomenutí toho, co zde již několikrát zaznělo :). Ořechy (vlašáky, lískáče...) - taky milujete jejich chuť v době dozrání, ještě n...
-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Po zimě potřebujeme všichni nabrat sílu... měli jsme málo sluníčka, málo živých potravin. To vše nyní můžeme plnými doušky nabírat z rodícíh...






Žádné komentáře:
Okomentovat