Poslední příspěvek do rubriky zelených natí jsem dávala přesně před rokem, ano ano, je nejvyšší čas natit natit natit :). Možností je víc... Než to začne všechno bujet venku na záhoncích nebo pro nás městské v truhlíku za oknem, můžeme si koupit v superhypermarketu květináček s pažitkou, petrželkou... nebo celoročně ke koupi je běžně lahůdková cibulka s natěmi... ale můžeme využít i domácí zdroje... Do mističek nebo skleniček s vodou dávám kdejakou odříznutou prdelku od mrkve, pastiňáku, červené řepy - ale to jsou spíš takové jednorázové jednohubky, než aby se to dalo nějak trvale... bezvadně reaguje kořínkový konec od lahůdkové cibulky a od pórku, ty dorůstají dobře. Trvale mám v několika skleničkách a hrníčcích cibuli a česnek NAD VODOU, kořínky si vrostou do vody a nahoře dorůstá nať, kterou průběžně sklízím do jídla. Ale taky žádná hitparáda, nehledě k tomu, že v poslední době se některé cibule a česneky ani nehnou, natě nevyženou. Určitě jsou i nějak ošetřené, právě aby nešly do natí, to by se v obchodní síti asi nehodilo. Skvělé je sazečkování... s tím mám velice dobrou zkušenost. Sazečka na husto do květináčku a vydržet. Chvíli to trvá, ale vyplatí se to. Takže stačí nějaký plošší květináček nebo miska... kdybych měla parapety na oknech, byly by plné misek se zelenými natěmi, s řeřichou a jinými semínky rostoucími do zelena :). Sazeček je spousta druhů... V téhle várce zkusím tyhle dvě :).
Takto mám v několika nádobkách posazené cibule a česneky... a průběžně odstřihuju do polévky, na chleba, na jídlo...
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ

-
Patizon osolit, trochu nechat vypotit jako cuketu, obalit v těstíčku. Těstíčko: vejce, hraška, mouka, trochu mléka, sůl. A potom ještě obali...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
No a protože letos už leckde kvete... a protože mi se starým blogem zmizelo hodně užitečných informací, popovídám o něm teď znovu. A ne jen ...
Žádné komentáře:
Okomentovat