Nobelovku bych udělila tvůrci kapustiček, jsou geniální, opakovaně se vyznávám z veliké lásky k nim :).
V téhle jednoduché podobě jsou skvostné, tentokrát rychlovka, bez mandliček :).
Jednoduché suroviny, jednoduchý postup :).
Cibuli na drobno, kapustičky na čtvrtinky a smažit, až to chytne trochu barvu. přidat dvě naběračky vývaru, pomalinku nechat skoro vydusit, aby trochu změkly. Zalít smetanou, skoro potopit, nechat zredukovat pár minutek. osolit a hotovo.
K tomu šťouchané brambory s dohněda cibulkou. Éňo ňůňo :).
.
Miluju kapustičky.
OdpovědětVymazatUvařím si je do měkka ve vodě. Scedím (škoda toho vývaru) a pak na kastrůlku rozpustím kousek másla a Nivou, když je Niva rozpuštěná, přidám kapustičky a vlastně je v Nivě obalím. Podávám s vařenými bramborami. Pro mě je to mňamka.
[1]: Jarmilko, tak to bych teda vážně mohla. Zkusím... Nivu mám ráda... a šel by k tomu možná i vlašskej ořech, jako ty mandličky ke smetanovým kapustičkám :), tak si namočím vořechy a přinesu Nivu domů, dííík :))). A vývar se dá využít každopádně na cokoliv :).
OdpovědětVymazat[2]: Toho vývaru moc není, možná sklenička. Nemám to proč schovávat, protože jinak nevařím.
OdpovědětVymazatOřechy by určitě šly, ale já nemám zuby na kousání. S protézou je to děs!
Tak jo, ořechy si dám za tebe :)
OdpovědětVymazat