čtvrtek 12. října 2017
Pickles aneb kvašená zelenina - s řepou, příprava
Tak to na mne zase přišlo. Potřeba rychlokvašené zeleniny. Kdo má možnost naložit si zelí na zimu, ten nechť si naloží, na zimní a předjarní období je to velice přínosné. My máme v činžáku velice teplé sklepy, takže to neriskuju. Rychlokvašená zelenina je přesně věc pro malé kuchyně, pro malé rodiny, průběžně si můžeme obohacovat jídelníček dle momentálních zásob ve špajzu :). Díky bedýnkám jsme teď měli doma ještě kus zelí, řepu, mrkev, cibuli. Tak jsem to nakrájela, prosolila, okmínovala a naložila pod pružinu. Krásně to vše pustilo štávu, nebylo ani potřeba nic dolévat. Řepu jsem dala červenou a oranžovou a už se moc těším. Už to po pár hodinách začíná krásně vonět :). Mám ráda barevnou i tvarovou pestrost, takže to nedělám všechno jen na nudličky, ale i na hranolky, kolečka, měsíčky... :) Oranžová "červená" řepa žluté barvy má kresbu stejně krásnou :). A šup do sklenice a tlačit a tlačit a tlačit, co to dá :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Růžový Úplněk 13. 4. 2025 v 02:21 ve Vahách
Ve Vahách si chraňme: Ledviny, močovod, močový měchýř, žíly, kůži jako orgán doteku, slinivku, insulin, glukagon. A jako každý Úplněk - nedo...

-
Patizon osolit, trochu nechat vypotit jako cuketu, obalit v těstíčku. Těstíčko: vejce, hraška, mouka, trochu mléka, sůl. A potom ještě obali...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
No a protože letos už leckde kvete... a protože mi se starým blogem zmizelo hodně užitečných informací, popovídám o něm teď znovu. A ne jen ...
Žádné komentáře:
Okomentovat