neděle 30. dubna 2017

Polévka žampiónová se sýrem

Zkusil Jardíček tak, aby třeba zvládla i naše Nemalá, která houby nejí.
Nu, nezvládla... třeba někdy úplně jindy a úplně jinak... a nebo si houby nikdy neoblíbí... necháme to plynout :).
Dvě cibule nadrobno pomalinku pěnit, pak trošku pórku, pak hrst žampionů na kousky, nakonec česnek. Pěnit do trochu změknutí a trochu zhnědnutí.
Cca třetinu vyndat, zbytek zaprášit moukou, zalít vývarem (zeleninovým) nebo vodou a vařit 10-15 minut, pak rozmixovat, osolit a do toho trošku smetany na zjemnění, lehce provařit.
A to byla verze pro Nemalou, vždycky jí vadila i konzistence hub. Tady žádná konzistence nebyla, ale teď už aspoň víme, že jí vadí i vůně a chuť hub... Doprostřed talíře dobrý tučný sýr. A křupavé kostičky na másle... Marné. Nejedla.


A varianta pro nás - doprostřed talíře dobrý tučný sýr s nerozmixovaným základem. Vynikající :).

Žádné komentáře:

Okomentovat

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ