středa 5. dubna 2017

Polévka brokolicová bramborová s krupicí



2 cibule na kousky do zlatova, asi 2 stroužky česneku na kousky na chvíli pěnit, do toho brambora dvě na kostičky ještě chvíli pěnit, dvě lžíce krupice pěnit, zalít vývarem zeleninovým, do toho na kousky brokolice košťál, vařit asi 15 minut, ke konci přidat i růžičky brokolice, koření dle chuti - trocha majoránky, oregana, půl lž. kmínu. Nakonec lžíce nastrouhaného sýra rozpustit, dosolit.
Vynikající...

A den druhý rozležena a vylepšena medvědím česnekem byla ještě o stupínek skvělejší :).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Kopřiva a bršlice

Každé jaro velice často popíjím kopřivy a bršlici. Kopřivy jen do Žofie, tedy do 15. 5., ale mladé po posekání v průběhu celého roku, jak mn...