Přišel mi do cesty odkaz na fb - uvedený slovy - Chutnají Vám veganské paštiky Patifu? A já měla zrovna v ledničce poslední konzervičku, jsou fakt boží... no a tak tento recept přišel v pravý čas :).
4 velké žampiony, pokrájené na plátky, 1 větší cibule, pokrájená na hrubší kousky, 1 lžíce kmínu, 4 stroužky prolisovaného česneku, 2 lžíce slunečnicových semínek - u nás to byly mandle, 1 lžíce ghí, 1 šálek uvařené cizrny, sojová omáčka a sůl na dochucení.
Cibulku orestujeme dozlatova - lépe do hněda :) na rozpáleném ghí. Přidáme pokrájené žampiony a kmín, restujeme ještě několik minut, aby odpařily vodu a chytly trochu šmak, takže do zlatova... ke konci přidáme česnek a slunečnicová semínka - a protože je Jardíček nenašel, dal tam pár mandliček... a krátce orestujeme.
Ponorákem s cizrnou rozmixoval. Cizrnu měl z konzervy již hotovou, čímž se to i urychlilo, jinak není problé si ji uvařit.
Dochutil to lžící kvalitní sójové omáčky.
Dochutil to lžící kvalitní sójové omáčky.
A trochu osolil. Ještě v teplém stavu mi to dal na teplé topince, mankote to bylo úžasný!!!!!
Ale musím říct, že i dnes - den druhý - to ve studeném stavu z ledničky bylo taky vynikající :).
Vřele doporučuju! :)
Ale musím říct, že i dnes - den druhý - to ve studeném stavu z ledničky bylo taky vynikající :).
Vřele doporučuju! :)
Tohle je díky ghí vegetariánská verze.
Místo ghí olej a máme VEGAN verzi :).
.
Právě vyrobeno, ochutnáno a je to opravdu dobrota. Dávám za pravdu, že teplá pomazánka na teplé suché topince je velmi chutná.
OdpovědětVymazat[1]: Tak to jsem moc ráda, Verunko, že to chutnalo i jinde :).
OdpovědětVymazat