čtvrtek 17. listopadu 2016

Zelenina pečená v kurkumové omáčce

Těžko ten recept nějak nazvat, Jardíček se nechal inspirovat tím, co doma bylo... a vlastní chutnou krmi vytvořil... Tak tedy zelenina co dům dal - mrkev, cibule, celer, květák i s natí a košťálem.
Zálivka - zeleninový vývar, libovolné koření (kurkuma, tymián, kmín, majoránky - co přišlo do ruky), trochu povařit koření ve vývaru, osolit, trochu smetany, zalít zeleninu, přiklopené půl hodiny v troubě na co nejvyšší teplotu (250 st.), až změkne, pak odkryté při nižší teplotě dodělat s několika promícháními, aby se zálivka zredukovala na hustou omáčku.
K tomu rajčátka s paprikou, trochu prosolené, pár kapek oleje, citron.










...

Žádné komentáře:

Okomentovat

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ