pondělí 31. října 2016

Rizoto s pasírovanými rajčaty

Cibule na velké kusy na olivovém oleji, do toho mrkev na hodně malé kousky. Když je cibule skoro do hněda, aby měla výraznější chuť, tak lžičku kmínu, lžičku papriky zapražit, lžíce pasírovaných rajčat, podlít trochou vývaru, osolit, nechat krátce podusit, aby se spojily chutě. Mezitím se dodělala rýže, promíchat, dát na talíře - v Jardíčkově pojetí na talíře "naprsit", sýr dle chuti (u nás to zrovna byl plnotučný eidam, který chutná úplně jinak než klasická cihla).
Jo a k tomu jsem na našem činžákovém dvorečku posbírala poslední divoká a mini rajčátka :).


Velice to chutnalo i našemu Dračínkovi :-).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Aviváž z levandule

Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...