středa 17. srpna 2016
Bazalkovo česneková česnečka veget
Zcela odrovnávací, úúúžasná! Bedýnkové čerstvé brambory jsem čerstvě povařila, s kmínem, solí, libečkem... a odebrala jsem si k večeři.
A Jardíček použil ten základ na úplně jinou česnečku, než jsme kdy kdo z nás jedl... Tři stroužky česneku na kousíčky pomalinku pěnil na lžíci másla, na to přidal lehounlince lžíci polohrubé mouky, na to nalil brambory s vývarem, do toho přidal čerstvou bedýnkovou bazalku na kousky a kousek bedýnkového pórku na hodně jemný kousky a pomalinku 15 minut vařil, do změknutí pórku a rozvaření zavářky. Nakonec do toho mléko (smetana by byla ještě lepší, ale nějak doma nebyla). Opravdu vřele doporučuju zkusit, protože kombinace bazalky a česneku v tom je nepřekonatelná :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat