středa 17. srpna 2016
Bazalkovo česneková česnečka veget
Zcela odrovnávací, úúúžasná! Bedýnkové čerstvé brambory jsem čerstvě povařila, s kmínem, solí, libečkem... a odebrala jsem si k večeři.
A Jardíček použil ten základ na úplně jinou česnečku, než jsme kdy kdo z nás jedl... Tři stroužky česneku na kousíčky pomalinku pěnil na lžíci másla, na to přidal lehounlince lžíci polohrubé mouky, na to nalil brambory s vývarem, do toho přidal čerstvou bedýnkovou bazalku na kousky a kousek bedýnkového pórku na hodně jemný kousky a pomalinku 15 minut vařil, do změknutí pórku a rozvaření zavářky. Nakonec do toho mléko (smetana by byla ještě lepší, ale nějak doma nebyla). Opravdu vřele doporučuju zkusit, protože kombinace bazalky a česneku v tom je nepřekonatelná :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ

-
Patizon osolit, trochu nechat vypotit jako cuketu, obalit v těstíčku. Těstíčko: vejce, hraška, mouka, trochu mléka, sůl. A potom ještě obali...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
No a protože letos už leckde kvete... a protože mi se starým blogem zmizelo hodně užitečných informací, popovídám o něm teď znovu. A ne jen ...
Žádné komentáře:
Okomentovat