čtvrtek 26. května 2016

Bedýnková česnečka

O bedýnce tu řeč byla - a tentokrát jsem při vaření brambor byla zcela vědomě, takže jsem nezapomněla :))) a vodu po vaření nevylila :))))), alébrž scedila do kastrolku a dokončila jako česnečku. Nechala jsem v ní pár brambor, na talíř jsem nasypala zelený, česnek a trochu sýra (pro vylepšení rodince). Jde to samosébně i bez něj - jen okmínovaná a olibečkovaná a osolená voda po vaření brambor :))). Tedy pokud někdo náhodou nebo omylem netuší - klasická česnečka je voda po uvaření brambor loupaných nebo škrábaných. Brambory se vaří s kmínem, solí, libečkem třeba... a té vody pak je škoda vylít. Takže se může nějaká brambora v polévce nechat.
Takové ty vylepšeniny jako sýr, šunka, krutónky, smetánka a tak, to už je nadstavba :).

Žádné komentáře:

Okomentovat

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ