O bedýnce tu řeč byla - a tentokrát jsem při vaření brambor byla zcela vědomě, takže jsem nezapomněla :))) a vodu po vaření nevylila :))))), alébrž scedila do kastrolku a dokončila jako česnečku. Nechala jsem v ní pár brambor, na talíř jsem nasypala zelený, česnek a trochu sýra (pro vylepšení rodince). Jde to samosébně i bez něj - jen okmínovaná a olibečkovaná a osolená voda po vaření brambor :))). Tedy pokud někdo náhodou nebo omylem netuší - klasická česnečka je voda po uvaření brambor loupaných nebo škrábaných. Brambory se vaří s kmínem, solí, libečkem třeba... a té vody pak je škoda vylít. Takže se může nějaká brambora v polévce nechat.
Takové ty vylepšeniny jako sýr, šunka, krutónky, smetánka a tak, to už je nadstavba :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat