O bedýnce tu řeč byla - a tentokrát jsem při vaření brambor byla zcela vědomě, takže jsem nezapomněla :))) a vodu po vaření nevylila :))))), alébrž scedila do kastrolku a dokončila jako česnečku. Nechala jsem v ní pár brambor, na talíř jsem nasypala zelený, česnek a trochu sýra (pro vylepšení rodince). Jde to samosébně i bez něj - jen okmínovaná a olibečkovaná a osolená voda po vaření brambor :))). Tedy pokud někdo náhodou nebo omylem netuší - klasická česnečka je voda po uvaření brambor loupaných nebo škrábaných. Brambory se vaří s kmínem, solí, libečkem třeba... a té vody pak je škoda vylít. Takže se může nějaká brambora v polévce nechat.
Takové ty vylepšeniny jako sýr, šunka, krutónky, smetánka a tak, to už je nadstavba :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ

-
Patizon osolit, trochu nechat vypotit jako cuketu, obalit v těstíčku. Těstíčko: vejce, hraška, mouka, trochu mléka, sůl. A potom ještě obali...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
No a protože letos už leckde kvete... a protože mi se starým blogem zmizelo hodně užitečných informací, popovídám o něm teď znovu. A ne jen ...
Žádné komentáře:
Okomentovat