Po zimě potřebujeme všichni nabrat sílu... měli jsme málo sluníčka, málo živých potravin. To vše nyní můžeme plnými doušky nabírat z rodícího se jara. Můžeme tomu ale napomáhat i z domácích zdrojů.
Můžeme využít té síly, kterou právě v tyto dny pozorujeme v přírodě - jak z malého suchého zrníčka vychází nový život plný síly. Dvoumetrová rostlina z malé fazolky, velký strom z nepatrného kaštanu.
Většina z nás doma má nějaké suché plody - ať už ořechy, mandle, luštěniny... o klíčení je tady v rubrice mnoho informací. Nyní se vrátím k namáčení ořechů, oříšků, mandlí... jsem u babičky a dostala jsem chuť na mandle.
Kdo jste to ještě nezkoušel, neváhejte ani chvilku, koukněte do špajzky a na zítra si něco namočte. Vlašáky, lískáče, mandle...
Krom toho, že jsou chuťově po probuzení naprosto dokonalé, jako čerstvé v mléčné zralosti, jsou i velice prospěšné. Že jsou prospěšné pro naši CNS, o tom myslím dnes ví každý :). Velmi kvalitní bílkoviny a tuky, vitamíny a minerály.. kromě toho se ale namočením otevírá jejich dosud uzamčená síla, životodárná energie, aktivují se enzymy a semínko se tak stává velice silným. A tuto zdravou sílu nám rádo předá.
Namočením se stává i daleko stravitelnějším, zbaví se hořkosti ve slupce (zejména vlašáky), opravdu doporučuju.
Na netu jsou i rady, která semínka máčet do slané a která do kyselé vody a proč, pro mne to je ale zbytečně složité.. v přírodě se semínko aktivuje vodou, teplem a informacemi Shůry... takže namáčím ořechy do vody, do druhého, třetího dne... vodu vyměňuju, namáčené mám normálně v kuchyni v teple...
Zkuste... probuďte sílu ukrytou v semínkách... a nezapomeňte za ni hezky poděkovat :-).
K tématu tady:
Proč namáčím ořechy :) 6. dubna 2013
Namáčení ořechů a jiných plodů a semínek 11. ledna 2014
Ořechy, máčíme máčíme :) 13. října 2018
Žádné komentáře:
Okomentovat