čtvrtek 28. dubna 2016

Křížalový čaj

Párkrát jsem o něm tady psala, ale nikdy nezdokumentovala, tak tedy nyní :). Sušíme jablíčka, protože je ještě máme ve sklepě a ve špajzu a už některá opravdu nejsou nic moc... tak je krájím a loupu - mám radši křížaly bez šlupek a taky už je potřeba dost vykrajovat... no a suším a suším, protože stál ještě není až tak teplo a WAFky doma i ústřední topení u babičky umožňují sušit... A jinak křížaly jíme rádi i samotné... a šlupky sušené přidávám i do běžných čajů jen na vyluhování, bez vaření... a nezapomeňte, že to vykrájené z jablíček může chutnat kosákům.. a jadýrka všem cvrlikáčkům :).
Ten čaj z nich - ze šlupek i z křížal - je vynikající - a chutná i v teplém, i ve studeném stavu. Opravdu upřímně doporučuju :). Tentokrát jen s medem citronovou šťávou :).
Jestli si ho vylepšíte skořicí, hřebíčkem, šípky nebo čímkoliv jiným, to je na vás... :)



Povaříme do změknutí :)


Přecedíme :)


Ty povařené křížaly a šlupky jsem dala ven do přírody, jako se snažím vracet všechny ostatní organické zbytky... buď udělají radost nějakým tvorečkům... nebo se budou spolupodílet na vzniku humusu :))).



Má krásnou barvu... a chuť má taky skvělou :)


Dobrou chuť a na zdraví :).









.........

Žádné komentáře:

Okomentovat

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ