neděle 21. února 2016

Brambory zapečené s parmazánem, fazolky na česneku, karamelizovaná mrkvička


Brambory na kousky vařit 10-12 minut do změknutí, mezitím 1 mrkev na proužky na lžíci másla dusit, lžička cukru, trochu soli, aby to trochu zkaramelizovalo. Pak se to pomalu 20 minut dusí, smaží.
Mezitím 3 velké stroužky česneku na kousky na lžičce másla zpěnit, hrst zelených fazolek, promíchat a 10-15 minut pod pokličkou dusit. Pak přidat 1 šlehačku (2 a půl deci) nebo hodně tučnou smetanu, osolit, nechat vyvařit do zhoustnutí (na cca poloviční objem).
Do trouby na 250 st. brambory prosolené a prosypané parmazánem, asi na 10-15 minut, aby začaly na vrchu hnědě křupat. A je to :).
A protože doma pořád klíčím - a už i na zeleno s potřebou živého zeleného... tak jsem přidala i sem :). protože do všeho :).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Aviváž z levandule

Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...