Už jsme ho doma dělali, ale tentokrát jsme se naplsali v Indické restauraci v Hradci Králové a tak ho Jardíček udělal holkám druhý den doma.
Takto bylo podáváno v restauraci:
V této restauraci se to odehrálo:
A tady je Jardíčkův recept... co zrovna taky bylo po ruce :)...
2 cibule na 2 lžících oleje pomalinku, 2 mrkvičky na kousíčky dalších 5-10 minut, kapustičky (růžičkové) na čtvrtinky pomalinku restovat dál, přidal několik topinamburů na plátečky, hrst hrášku a pár lístků špenátu na kousíčky. Pak lžička rozdrceného kardamonu (v hmoždíři ho nadrtil na prášek). Na špičku lžičky kari. Nechal rozvonět, podlil a asi 10 minutek dusil.
Asi čtvrtinu vyndal do mixéru na kašičku a vrártil zpět. Kelímek zakysanky a nechal probublat.
Supr.
Pokud se někomu zdá, že je zde příliš mnoho zdrobnělinek, není to kupodivu moje drobnění...
To skutečně Jardíček takhle něžně diktuje, von to fakt má rád to vařeníčko :)...
"...mrkvička, na kousíčky, kapustičky na čtvrtinky pomalinku..." to je prostě on. Oníček :-))).
Žádné komentáře:
Okomentovat