K úterní bedýnce jsem tentokrát jako pozornost dostala rakytník čerstvě ustřižený a radu - naložit do medu.
Tak jsem tak učinila a budeme děsně zdraví :).
Protože!
Jak říká gůgl, plody rakytníku mají vysoký obsah vitamínů - provitamín A, vitamíny B1, B2, B6, vitamín C, E, K1 a F. Složkou plodů jsou flavonidy (kvercetin, kempferol, izokvercetin, rutin), leukoantokyanidy, katechiny a třísloviny, karotenoidy, aminokyseliny a pektin. Ze stopových prvků jsou v plodech rakytníku obsaženy železo, mangan, síra, bór, hliník, titan atd.
Jak říká gůgl, plody rakytníku mají vysoký obsah vitamínů - provitamín A, vitamíny B1, B2, B6, vitamín C, E, K1 a F. Složkou plodů jsou flavonidy (kvercetin, kempferol, izokvercetin, rutin), leukoantokyanidy, katechiny a třísloviny, karotenoidy, aminokyseliny a pektin. Ze stopových prvků jsou v plodech rakytníku obsaženy železo, mangan, síra, bór, hliník, titan atd.
Tak proto.
Netuším, jak se má správně do medu dávat, jestli se má podrtit, jestli se má zahřát... nevím. Třeba se někdo tady nebo na fb ozve se svým ozkoušeným rakytníkovým medením :).
Med jsem našla ve špajzu silně zcukernatělý...
Tak jsem si odebrala do malé skleničky, přidala plody rakytníku a dala na sporák do teplé vody popustit...
A je to.
Máme rakytník v medu. Denně prý lžíce je akorát :).
Uvidím, jestli to půjde, jestli se nebude "kazit" nebo tak něco...
Uvidím, jestli to půjde, jestli se nebude "kazit" nebo tak něco...
Žádné komentáře:
Okomentovat