Že šeříky voní a jsou krásné, to ví každý... ale že jsou i jedlé, to jsem kupříkladu zjistila teprve minulý rok. Více tady: http://zitzdrave.blog.cz/1505/seriky-pro-krasu-a-pro-uzitek
Jedlé jsou jen barevné kvítečky, musíte je vyndat z těch jejich zelených kalíšků...
Dají se přidat jako ozdoba na mnoho pokrmů, dají se ale i přímo využít do šeříkových receptů :). Našla jsem i krásné návody na jejich použití :).
U nás na chalupě ještě nekvetou, ale ve městech už ano, tak si můžeme obohatit a okrásnit jídelníček :).
V celoroční kuchařce MUDr. Kamily Procházkové jsou recepty:
Šeříkový sirup
Šeříkové ledové kosky
a na to navazující Šeříková limonáda
Šeříkové želé
Květinová roláda
*****
Kandované květy se najdou na netu na mnoha webech, na Popečeníčku jsou nádherné obrázky :).
*****
No a na ženském webu jsou šeříkové dezerty - šeříkový krém a šeříkový rosol.
*****
Šeříkové ledové kosky
a na to navazující Šeříková limonáda
Šeříkové želé
Květinová roláda
*****
Kandované květy se najdou na netu na mnoha webech, na Popečeníčku jsou nádherné obrázky :).
*****
No a na ženském webu jsou šeříkové dezerty - šeříkový krém a šeříkový rosol.
*****
No a nakonec bez jakýchkoliv receptů si je můžete přidat do čehokoliv sladkého, třeba i do vanilkového jogurtu, do pudinku, do pribiňáku, do sladkého tvarohu...
.
Super! Další výborné zdroje nápadů! Chci vydat seznam receptů a odkazů na vaření z plevele - tak jsem to hned doplnila.
OdpovědětVymazat[1]: Doktorečko milá, je to opravdu velice lahodná chuť :). No... chuť... jako u černého bezu - mám pocit, že jím vůni .
OdpovědětVymazat