sobota 14. května 2016

Jak to ten Jardíček vlastně vaří...

Často se mne přátelé ptají, jak to vlastně je s tím vařením u nás doma. Vědí, že Jarda vaří a rád a pořád :). Je on taky vegetarián? Nebo dokonce vegan?
Ne.
Je zcela normální všežravec a vychutnávač.
Ale plynule se přizpůsobuje. Začal kvůli mně a svého času i kvůli období naší Nemalé vařit vegetariánsky a v mém půlročním období dokonce vegansky... bez problémů to i jedl... ale když měl/má potřebu on nebo zbytek rodiny, udělá jim všem něco od masa.
Tohle je malá ukázka - v pátek uvařil z jednoho podobného základu dvě verze, pro mne - a pro ně. Bezmasou a masovou. Ještě z jednoho důvodu - Nemalá stále ještě nejí houby :).
A ještě na plotně nám to pěkně označil :).
Ale přiznal se mi teď, že ty žampióny byly tak krásný a čerstvý, že si dal taky tu bezmasou verzi. Akorát to neměl ozeleněné a ožlutěné :), v tomhle se tedy opravdu upřímně neshodujeme, i když ho tlačím, aby si aspoň trošičku zeleného vždycky dal :).
Takže takhle to u nás chodí :).


Bezmasá žampionová verze


Bezžampionová kuřecí verze

2 komentáře:

  1. Jájo, ty se máš. U nás Jarda vaří převážně maso, protože je masožravec. Tvrdí, že zeleninu jí pouze přepasírovanou přes prase. Ale, abych mu nekřivdila, lečo sní, i když většinou vybere salám.
    Zeleninu by jedla snacha, vnučka a já, ale nikdo jiný. Proto se vaří pro masařky.
    Nutno podotknout, že je to maso z vlasního chovu (i hovězí), tak je zajištěna jeho hodnota. Žádná přidaná éčka a pod.

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: No, tak to vás zeleninkových je pořád ještě dostatek :), to se vždycky dá nějak domluvit a podělit

    OdpovědětVymazat

Aviváž z levandule

Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...