sobota 14. května 2016

Jaro - chuť kyselá

Jaro
čas zrození, probouzení
energie - stoupající, vzestupná
pohyb směrem vzhůru - pučení, rašení, rození
barva zelená
chuť kyselá
prvek dřevo
orgány játra a žlučník
osobní rozvoj - nové výzvy
Chuť kyselá
Chuť jara je především kyselá. Slunce ještě nemělo dost času na to, aby v ovoci a zelenině vytvořilo zásobu cukrů, a tak veškerá zelenina dostupná přirozeně v tomto období má chuť nakyslou až kyselou, někdy palčivou, vždy ale osvěžující. Kyselá chuť je ideální pro naše játra, můžeme ji podpořit hojnějším užíváním ume octa, vinného či rýžového octa, nálevu z kyselého zelí, citrónové šťávy nebo koncentrátu, a nic se nezkazí ani zázvorovou šťávou nakapanou do polévky či jídla v závěru vaření.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Aviváž z levandule

Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...